
ناسا چندی پیش با همکاری «مرکز سرطان اندرسون» پروژهای را تعریف کرد که با آن بتوانند توجه کودکان سرطانی سرتاسر جهان را به خود جلب و امید به زندگی را در آنها افزایش دهند. در این پروژه از کودکان دعوت شد که روی پارچهها نقاشی کنند تا با دوختن آنها کنار هم برای فضانوردان ناسا لباس بدوزند. حال صدها کودک سرطانی در سرتاسر جهان در این طرح شرکت و ساخت این لباسها را شروع کردهاند.
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از ABCNews، این ابتکار ناسا و مرکز سرطان اندرسون که «پروژه لباس فضایی» نام دارد، با ادغام هنر، شفا و علم، سعی دارد کودکان سرطانی را در یک کار بزرگ سهیم کند تا تجربه درمان را برای آنها که موجب اضطراب و افسردگی شدیدشان میشود، آسان کند و روحیه آنها را تقویت کنند.
یان سیون، رئیس بخش هنری طرح داروسازی مرکز سرطان اندرسون، در این مورد میگوید: «مدتها فکر کردم که چطور میتوانیم جامعهای را در چارچوب بیمارستان ایجاد کنیم و چگونه میتوانیم به کودکان سرطانی کمک کنیم که استرسشان را در طول درمان فشرده مدیریت کنند و در نهایت سال گذشته میلادی به این ایده رسیدم».
وی میافزاید: «در نتیجه همین فکرها بود که یک باره یاد ناسا افتادم. بسیاری از بچهها شیفته فضا هستند و کنجکاوی زیادی در مورد فضا دارند و بر همین اساس، تصور کردم که طراحی لباس فضانوردان توسط این کودکان واقعا کار هیجانانگیزی برایشان باشد».
وی همچنین میگوید: «زمانی که این ایده را با مسئولان ناسا مطرح کردم، بلافاصله اعضای هیات مدیره این موضوع را بررسی کردند».
مهندسان شرکت ILC Dover در حال دوخت لباس فضانوردان ناسا
به گفته وی، در این پروژه، ناسا الگوهای اصلی این لباسهای فضایی را به یک شرکت تولید و مهندسی با نام ILC Dover که خودش لباسهای فضایی را برای فضانوردان ناسا میدوزد، ارائه کرده است تا با جمعآوری تکهپارچههای رنگآمیزی شده کودکان، آنها را به هم بدوزد و به شکل یک لباس فضایی و قابل پوشیدن درآورد. در واقع، هر کودک با یک تکه بوم و رنگ در این طرح شرکت میکند و روی این بوم شروع به نقاشی میکند تا در نهایت این نقاشیها در کنار هم دوخته شوند.
جالب است بدانید که یکی از این لباسها آماده شده است و یکی از فضانوردان ایستگاه فضایی بینالمللی (ISS) آن را به تن کرده است.
سیون اکنون با کمک نیکول اسکات، یکی از فضانوردان زن بازنشسته ناسا، ماموریت جدیدی را در این زمینه شروع کرده است. ماموریت آنها این است که نمونه پارچههای طراحیشده کودکان سرطانی را از شهرهای کلن، مسکو، توکیو و مونترال، که در ساخت این لباس از ایستگاه بینالمللی فضایی حمایت کردهاند، جمعآوری کنند. لباسی که کودکان سرطانی این شهرها تهیه کردهاند، «وحدت» نام دارد.
نیکول اسکات نیز در این مورد میگوید: «چیزی که این پروژه را منحصر بهفرد و زیبا میکند این است که لباسها ترکیبی از کارهای هنری از کشورهای مختلف است. یعنی زمانی که به آن نگاه میکنید، هنرهایی از کشور روس و ژاپن را میبینید که با چیدمان زیبایی در کنار هم قرار گرفتهاند».
اسکات میگوید که فضانوردانی که قرار است به ماه سفر کنند لباس «وحدت» را به تن خواهند کرد.
مترجم: نسترن صائبی
طبقه بندی: فناوری اطلاعات، نخبگان علمی / چهره های سرشناس،
برچسب ها: نیکول اسکات، گروه نرم افزاری باران، پروژه برنامه نویسی، لباس فضانورد، ناسا، کودکان سرطانی، فضانورد،